Tips & AdviesTrendsWonen

Zo maak jij van jouw slaapkamer een droomparadijs!

Wanneer je je huis aan het (her)inrichten bent, is de slaapkamer vaak de kamer die als laatst aan de beurt komt. Als je er überhaupt al aan begint! Maar het is geen onbelangrijke kamer, je spendeert er immers erg veel tijd in. Om je een beetje op weg te helpen met het inrichten van jouw slaapkamer, geven we je in deze blog drie tips. Hiermee maak jij van jouw slaapkamer een droomparadijs!

Een goed bed

Dit klinkt als een open deur intrappen; en misschien is dat het ook wel. Toch is een goed bed het allerbelangrijkste in je slaapkamer. En dan bedoelen we niet zomaar een bed, een écht kwalitatief bed met een goed matras en een goede lattenbodem. Zodat jij niet meer op hoeft te staan met rug- of nekpijn. Kies hierbij voor een twee- of eenpersoonsbed, wat maar net het beste past in de ruimte die je hebt. Wanneer je gekozen hebt voor een goed bed, maak je het af met een stijlvol dekbedovertrek, en klaar ben je!

Rustgevende sfeer

Naast een goed bed, is het ook erg belangrijk dat je helemaal tot rust kan komen in jouw slaapkamer. Want als dit daar al niet lukt, in welke ruimte in je huis dan wel?! Creëer dus een rustgevende sfeer zodat jij elke dag relaxt in slaap kan vallen. Geef de muren bijvoorbeeld een likje verf en kies hierbij voor rustige en warme kleuren zoals terracotta of grijs. Of steek eens een lekker geurkaarsje aan. Rustige geuren als lavendel of eucalyptus zijn zeker aan te raden in de slaapkamer!

Voldoende opbergruimte

Ze zeggen wel eens; een opgeruimd huis is een opgeruimd geest. En dat zegt men niet voor niets! Je valt natuurlijk niet lekker in slaap tussen veel rommel. Houd je slaapkamer dus goed opgeruimd! Dan is het creëren van jouw droomparadijs ook een stuk makkelijker. Om al je spullen netjes op te kunnen bergen, heb je voldoende opbergruimte nodig. Investeer dus eens in mooie nachtkastje met grote lades, of kijk naar lades die je onder je bed kunt schuiven. Zo maak jij je slaapkamer netjes én creëer tegelijkertijd ook sfeer!

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *