Uncategorized

Waarom een zinken dakgoot de perfecte oplossing is

We hebben allemaal gehoord van zink, maar er zijn enkele dingen over dit prachtige metaal die je misschien niet weet. Hoewel zink bijvoorbeeld heel gewoon is en wereldwijd wordt gewonnen, wordt het beschouwd als een van de meest duurzame metalen die in de bouw worden gebruikt. Dit komt omdat het door het lage smeltpunt minder energie nodig heeft om het om te zetten in recyclebaar materiaal. Dit is slechts een van de redenen waarom zink aan populariteit heeft gewonnen ten opzichte van andere soorten metalen en materialen. Een van de gebieden waar zink in populariteit is gestegen, is in zinken dakgootsystemen. Als je denkt aan een zinken dakgoot voor je volgende project of je wil je dakgoot vervangen, zijn hier enkele aanvullende feiten waarmee je rekening moet houden bij het nemen van je beslissing.

Zink is duurzaam

Omdat het een non-ferro metaal is, zul je niet dezelfde soort corrosie zien als bij aluminium of andere goedkopere metalen. Net als koper ontwikkelt zink na verloop van tijd een patina dat de buitenste laag beschermt en de levensduur van de goot verlengt. Naarmate de patina toeneemt, verbergt het ook onvolkomenheden zoals krassen, dus er is heel weinig onderhoud nodig om het er mooi uit te laten zien.

Zink is betaalbaar

Naast koper is zink het meest duurzame metaal dat je kunt kiezen voor je dakgootsysteem. Wat dit voor jou betekent, is dat je het gedurende de levensduur van je huis zelden of nooit zal moeten je dakgoot vervangen. Standaard aluminium dakgoten kunnen je op zijn best ongeveer 20 jaar geven. Een ander voordeel van een zinken dakgoot is dat omdat de doorverkoopwaarde van de grondstof relatief laag is, het niet het type metaal is dat aantrekkelijk is voor dieven.

Zink biedt opties

In tegenstelling tot andere metalen om je dakgoot te vervangen is zink verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meeste specialisten voor het plaatsen van zinken dakgoten ontwikkelen deze in verschillende kleuren. Hierdoor kun je een zinken dakgoot plaatsen die helemaal past bij de stijl van je huis of bedrijf. Informeer voor de mogelijkheden steeds bij een professional.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *