Tips & Advies

Over architectuurfotografie

Over architectuurfotografie

De feestdagen komen eraan en omdat veel fotografieliefhebbers de start al hebben gestolen en het hele land hebben doorkruist voor een paar stadsfotografiesessies, dachten we dat we je wat tips zouden geven om tegen die tijd te implementeren. wanneer je architectuurfotografie wilt beoefenen. Als je iets ongewoons hebt bedacht, wacht je een traktatie. Blijf ons volgen voor meer informatie over architectuurfotografie.

Hier zijn enkele handige tips om u te helpen de visuele impact van architectuurfoto’s te verbeteren, evenals manieren om verhalen met hen te communiceren, verhalen die onsterfelijk kunnen blijven in tijd en ruimte:

De juiste kamer voor architectuurfotografie
In het geval van architectuurfotografie heb je niet veel problemen met je onderwerp – gebouwen doen het geweldig als ze worden gefotografeerd en je kunt erop rekenen dat ze niet bewegen als je ze vanuit de beste hoeken probeert vast te leggen. ? Daarom hoeft de camera die je kiest niet over de nieuwste technologie te beschikken, omdat de instellingen die je nodig hebt geen topprestaties vereisen. We raden u echter aan een statief te gebruiken om perfecte frames te krijgen wanneer het licht niet het beste is.

Dus om te beginnen met architectuurfotografie, kan een DSLR-camera zoals een Nikon D5600 ideaal zijn, omdat deze je brede perspectieven en een hoge beeldkwaliteit geeft, dankzij de 24,2 MP fotoresolutie.

1. Betrek mensen in het raamwerk
Mensen zijn degenen die van begin tot eind aan een project denken, zij zijn ook degenen die een gebouw vanaf het begin bouwen, en voor dit alles moeten ze worden opgenomen in de kaders van de architectuurfoto’s. De aanwezigheid van mensen in de fotografie zorgt voor dynamiek als ze in beweging worden betrapt, kleur kan brengen of zelfs het gevoel van vertrouwdheid, persoonlijke relatie tussen mens en plek kan geven.

Als er veel mensen rondlopen op straat rond het gebouw dat u wilt fotograferen, gebruik dan een statief en maak foto’s met een lange sluitertijd. Met dit soort foto’s kun je de tijdloosheid van de gebouwen benadrukken, omdat het gebouw helder en onaangetast is, terwijl mensen komen en gaan.

2. Wacht op het perfecte licht
In het geval van architectuurfotografie maakt licht het verschil als het gaat om de kleur van het gebouw, het benadrukt de onvolkomenheden die in de loop van de tijd op het oppervlak zijn verschenen of kan zelfs spectaculaire reflecties in de ramen creëren. Juist vanwege deze voordelen raden we je aan om niet te snel het gebouw te fotograferen, maar af te wachten welke veranderingen het licht teweeg kan brengen, afhankelijk van hoe de zon schijnt. Observeer de schaduwen die op de gevel van het gebouw ontstaan ​​en observeer de beweging van de wolken door de reflectie die ze op de ramen produceren.

3. Richt op hoge gebouwen
Als foto’s gemaakt met een drone of vanaf een hoogte in jouw omgeving niet mogelijk zijn, ontdek dan dat enkele van de meest indrukwekkende foto’s van hoge gebouwen die zijn waarbij het perspectief van beneden naar boven is. Fotografeer de hoge gebouwen aan de basis en leg de bovenkant van het frame vast. Om de afbeelding lineair te maken, doet u dit vanuit een van de hoeken van het gebouw, omdat dit een richting creëert om naar het gebouw te kijken die specifiek naar de top leidt.

4. Ontdek de oude architectuur in het licht van de nieuwe
Een van de grootste voordelen van architecturale evolutie is dat het erin is geslaagd om moderne visies in het landschap te brengen die een revolutie teweegbrengen in de landschapsarchitectuur en het algehele uiterlijk van steden. Aan de andere kant is de schoonheid van de oude gebouwen onaangetast gebleven en blijft ons verbazen met zijn exterieurdecors, evenals de manier waarop het ons verbonden houdt met het verleden. Tijdens een kort bezoek aan de stad zou het moeilijk zijn om geen nieuw ontworpen gebouw te vinden en een gebouw uit de afgelopen eeuwen ernaast, dus mis deze kans niet en leg het kader op je foto vast om het verleden en heden samen te brengen .

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *