Tips & AdviesTuinieren

Hoe kies je de perfecte bladblazer?

bladblazer-kiezen

Met name in de herfst wanneer tuinen en terreinen langzamerhand vol beginnen te liggen met bladeren, dan kan een bladblazer best nodig zijn. Er zijn veel verschillende soorten bladblazers. Uiteraard hebben vrijwel alle varianten hun voordelen en nadelen ten opzichte van de anderen. Er zijn echter een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij het kiezen van een bladblazer. Hieronder vindt je enkele tips die je erbij helpen de perfecte bladblazer te kiezen!

Zorg voor comfort en ergonomie

Comfort en ergonomie zijn over het algemeen erg belangrijk. Dit is dus ook het geval bij bladblazers. Zodra iets niet comfortabel is, is het erg vervelend om ermee te werken. Je bladblazer wil je natuurlijk zo goed mogelijk, maar ook zo vaak als nodig gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je een bladblazer kiest die je zelf lekker in de hand vindt liggen.

In bepaalde situaties kan het zelfs ideaal zijn om te kiezen voor een bladblazer die je op je rug draagt (vaak zijn dit modellen op benzine!). Wanneer je de juiste houding hierbij aanneemt is dit ook ergonomisch gezien een goede keuze. Continu bukkend met je bladblazer omgaan kan immers leiden tot veel lichaamsklachten. Kies dus een bladblazer waarmee je je lichaamshouding gezond houdt.

Voldoende vermogen

De ene persoon heeft een bladblazer nodig met een veel groter vermogen dan de andere persoon. Probeer voor jezelf te kijken hoe groot het vermogen is dat je nodig hebt. Een bladblazer met een hoger vermogen kan in sommige gevallen ook een hogere prijs hebben. Probeer niet zo zeer te kijken naar wat te duur is, maar vooral naar waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Gemiddeld ligt het vermogen van een bladblazer rond de 3000 Watt. Voor de meeste mensen is dit dan ook ruim voldoende.

De opvangzak

Indien je kiest voor een bladblazer die tevens een zuigfunctie heeft is het slim om te kijken of de opvangzak ook ideaal is. Indien dit niet het geval is kun je eventueel kiezen voor een variant met een fijnere en bijvoorbeeld grotere opvangzak. Veel bladblazers beschikken tegenwoordig over een zuigfunctie. De kans is dus groot dat er sprake is van een opvangzak bij de bladblazer die je op het oog hebt. Ook vinden sommige mensen het prettig als de bladblazer een versnipperfunctie heeft.

Het gewicht

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat jouw bladblazer wel een ideaal gewicht heeft. In principe kan dit ook te maken hebben met comfort, maar los daarvan vinden velen het überhaupt ook prettig als de bladblazer wat lichter of zwaarder is. Kijk dus voor jezelf of je liever een lichte of een zware variant hebt. Controleer vervolgens het gewicht van de bladblazers waaruit je gaat kiezen.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
1
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *