Tips & AdviesTuinieren

Hier moet je op letten bij het kopen van een kweektent?

kweektent

Wanneer je een kweektent gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Zo moet je van tevoren goed bedenken waar je de kweektent voor wil gebruiken. Wil je kamerplanten kweken? Dan heb je vaak genoeg aan een tent en heb je weinig extra aanvullingen nodig. Wil je fruit of groenten kweken dan heb je vaak weer extra lampen nodig voor licht en- of warmte.

Wat zijn de voordelen van een kweektent?

Een kweektent is de ideale oplossing als je geen tuin hebt en toch zelf gewassen wilt kweken. Ze zijn goed betaalbaar en makkelijk in elkaar te zetten. Je kan ze ook heel snel en goed aan elkaar koppelen om zodoende meer kweekruimte te creëren. Er is voor een iedere wens iets  te koop en voor alle wensen een oplossing.

Welke aanvullingen zijn er verkrijgbaar?

Een kweektent kan je aanvullen met allerlei handige snufjes. Zo kan je warmte lampen ophangen, luchtbevochtiging apparatuur. Maar wil je nu bijvoorbeeld wiet kweken dan is apparatuur om de lucht af te zuigen noodzakelijk. Het is zelfs mogelijk om een kweektent compleet te bestellen. Je hoeft dan niet te denken aan wat je allemaal nodig hebt. Ook loop je niet het risico dat je uiteindelijk een incompleet pakket hebt.

Hoe energiezuinig is een kweektent?

Een kweektent is altijd ingericht op een zo min mogelijk energieverbruik. Zo hebben we tenten met witte of reflecterende zijfronten, om de weerkaatsing van het licht zo efficiënt mogelijk te maken. Een andere goede tent is met doorzichtige vlakken. Staat de tent op een zonnige plek in uw woonkamer dan vangt hij dat licht extra op waardoor de lampen minder hard hoeven te schijnen. Kortom, wat je ook wilt kweken, let goed op dat je de juiste apparatuur bij de kweektent aanschaft. Bij twijfel is het altijd beter een compleet pakket aan te schaffen.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *