Trends

Het huis koelen met warmere temperaturen

Het eerste warme weekend van het jaar zit erop. Het weer was om van te genieten. We moesten wel al maatregelen ondernemen om het huis te koelen met de warmere temperaturen. Het was maar 20 graden dit weekend, maar in Nederland kan dit makkelijk mogen de 30 graden worden. En na zo’n lekker weekend, gaat het ook niet lang meer duren totdat we extreme temperaturen krijgen. 

We zijn bekend met die temperaturen. Het is de hele dag door onwijs benauwd en je hebt weinig zin om iets te ondernemen wanneer je thuis zit. Gelukkig hoef je niet de hele dag zwetend thuis te zitten. Met enkele tips kan jij je huis koel houden met warmere temperaturen!

 

Zet je ramen niet de hele dag open

Het klinkt als muziek in de oren om je huis te laten doorwaaien. Echter kan het raam opzetten negatief uitpakken. In de middag is de zon op z’n heetst. Wanneer je dan je raam openzet, dan laat je alle warme lucht binnen.

Voor frisse lucht wordt het aangeraden om in de ochtend en in de nacht je ramen op te zetten. De temperatuur ligt op die momenten lager.

 

Hang natte was binnen op

In de zomer zie je natte was altijd buiten hangen. Maar breng je natte was eens binnen en hang ze op in de slaap- of woonkamer. De schone kleren die nat zijn, zullen je lucht vochtig en koeler houden.

 

Vermijd koken

Natuurlijk moet je eten en zal er gekookt moeten worden. Maar als je de mogelijkheid hebt, vermijd zoveel mogelijk dat er gekookt wordt omdat de warmte in je huis blijft hangen. Het is niet gezond om te bestellen en te gaan barbecueën. Wanneer koken noodzakelijk is, doe dit in de ochtend en bewaar het in de koelkast.

 

Schaf een ventilator of airconditioning aan

Dit klinkt natuurlijk erg voor zich. Je klinkt ze niet vroeg genoeg in huis halen. Tegenwoordig heb je verschillende soorten airconditioning die elk op een ander manier hun ding doen, er zit dus altijd een airconditioning tussen voor jou.

Als je een huis bezit waar meerdere kamers tegelijkertijd gekoeld moeten worden terwijl jij maar een ventilator of airconditioning bezit, kun je je verkoelingssysteem het beste in de gang plaatsen. De ventilator zal de warme lucht uit de kamer blazen. De kleine verschil in luchtdruk zorgt er dan voor dat de kamer gevuld wordt met koudere lucht.

Zonneschermen omlaag en de gordijnen dicht

Door de gordijnen dicht te doen en de zonnescherm omlaag te zetten, voorkom je dat er warme lucht in je huis komt. De zonnestralen worden afgeweerd door de zonneschermen en gordijnen. Het is niet alleen een plezier voor jou als je buiten zit, maar ook voor je huis!

Mijn huis koel houden met warmere temperaturen

Buiten dat je je huis wilt koelen met warmere temperaturen, moet je ook een oogje in het zeil houden bij jezelf, je huisdieren en huisgenoten. Zoek veel de schaduw op en zorg dat je voldoende water drinkt! Wanneer het allemaal toch te heet wordt, neem een koude douche voor afkoeling.

The post Het huis koelen met warmere temperaturen appeared first on My Lovely Home Blog.

Bron

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Trends