Trends

Heb een groene, milieuvriendelijke Kerst

Heb een groene, milieuvriendelijke Kerst

Laten we van dit jaar onze meest milieuvriendelijke, duurzame kerst ooit maken en kiezen voor eco-kerstversieringen, bomen en geschenken. Na de COP26 van dit jaar zijn we ons er allemaal van bewust hoe belangrijk het is om al het mogelijke te doen om duurzamer te zijn – en voor velen van ons begint dat thuis. Kleine veranderingen kunnen het verschil maken in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, vooral met Kerstmis, wanneer het potentieel voor verspilling, overconsumptie en massaal winkelen groot is.

Huur een kerstboom

Op zoek naar de meest milieuvriendelijke kerstboomoptie? Echte kerstbomen zijn veel duurzamer dan kunstmatige alternatieven. Eén onderzoek concludeerde zelfs dat je je nepspar 20 jaar moet gebruiken om groener te zijn. Dat gezegd hebbende, zullen in januari zeven miljoen echte bomen worden gedumpt in plaats van gerecycled.

Christmas Decorations © Dreamstime.com

Milieuvriendelijk alternatief

Als je op zoek bent naar iets anders om elk jaar opnieuw te gebruiken, overweeg dan houten bomen in plaats van plastic bomen. Deze zijn geweldig voor decoratieve doeleinden, maar voegen ook iets unieks toe aan je huis. Van echte miniatuurbomen tot houten alternatieven, bekijk enkele van de beste milieuvriendelijke kerstbomen om voor de feestdagen te kopen…

Cadeaus inpakken met gerecycled papier of stof

Volgens de afvalopruimingsspecuali Any Junk hergebruikt meer dan de helft van ons het inpakpapier van vorig jaar. Wat velen van ons zich echter niet realiseren, is dat veel rollen niet-recyclebare elementen bevatten zoals folie, glitter of plastic.

Koop milieuvriendelijke crackers

Vervang crackers voor eenmalig gebruik door herbruikbare. Sommige zijn gemaakt van natuurlijk linnen en met andere kunt u uw eigen gepersonaliseerde geschenken toevoegen. Dit zijn geweldige milieuvriendelijke kerstversieringen voor de lunchtafel.

Hergebruik alles!

Throughout Christmas, look at everything and think about whether or not it can be reused before you bin it. A great example is using the tubes from crackers to make Christmas cracker bunting.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends