Tips & Advies

Een lekkage op een plat dak

Een lekkage op een plat dak

Velen, die in het bezit zijn van een plat dak, hebben soms een probleem wanneer het platte dak een lekkage heeft. Omdat het vaak niet moeilijk is om op het platte dak te komen, zou u kunnen proberen om het platte dak zelf te repareren. U moet daarvoor dan wel de plek zien te vinden die de lekkage veroorzaakt. Als u die gevonden heeft, dan kunt u het gat herstellen door een goed afdichtingsmateriaal te gebruiken. Platdakherstel is niet gemakkelijk. Voor het platdakherstel zou u vloeibare siliconen kunnen gebruiken. Dit materiaal geeft een uitstekende hechting op een oude bitumen dakbedekking. Het geeft bij het aanbrengen een naadloos geheel, waardoor de zwakke plekken en de lekkage wordt dichtgemaakt. Ook is de vloeibare siliconen zeer goed bestand tegen langdurig stilstaand water. Omdat het ook zon reflecterend is, heeft het materiaal ook een sterk koelend vermogen.

Als u de lekkage niet zelf kunt vinden

Wanneer u de lekkage op het platte dak niet kunt vinden, dan moet u een vakkundig bedrijf langs laten komen. Deze kan u namelijk helpen met het vinden van de oorzaak van het probleem. Een lekkage plat dak repareren is vaak moeilijker, dan u in eerste instantie zou kunnen denken. Een lekkage plat dak repareren moet u overlaten aan een gekwalificeerde dakdekker. Niet iedere gekwalificeerde dakdekker is in staat om een lekkage plat dak repareren. Wanneer u er een gevonden heeft, zal hij langskomen. In eerste instantie zal hij ook proberen de lekkage te vinden. Wanneer dat niet lukt, dan zal hij u aanraden om er een nieuwe dakbedekking op aan te laten brengen.

Nieuwe dakbedekking

Wanneer ook de ervaren dakdekker de lekkage niet kan vinden, zal hij u aanraden er een nieuwe dakbedekking op aan te laten brengen. Daarbij heeft u de keuze uit bitumen, EPDM en kunststof. De dakdekker zal u de voor- en nadelen uitleggen van de verschillende soorten. Bitumen is het goedkoopste en wordt in banen op het platte dak aangebracht door gebruik te maken van warmte. EPDM wordt als een geheel op het dak aangebracht. U weet bij EPDM zeker dat er geen lekkage zal zijn. Het is ook een duurder materiaal dan bitumen. Tenslotte kunt u kunststof dakbedekking aan laten brengen. Kunststof is wel het duurste materiaal, maar gaat wel het langst mee.

Een ervaren dakdekker

Het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking kan snel worden gedaan door een ervaren dakdekker zoals Platdakherstel. Hij zal vooraf eerst een vrijblijvende offerte opmaken en wanneer u die goed heeft gekeurd, zal hij er snel aan kunnen beginnen. Wanneer de oude dakbedekking is verwijderd en de nieuwe is aangebracht, dan weet u zeker dat u weer vele jaren zonder een lekkage zal zijn. Door de dakbedekking aan te laten brengen door een ervaren dakdekker, heeft u ook minimaal 10 jaar garantie. Wanneer in die periode alsnog een lekkage optreedt, dan zal de dakdekker, die de dakbedekking heeft aangebracht, het weer gratis repareren. Dit zal u onderaan de streep veel rust bezorgen!

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *