Tuinieren

Een boho-hoekje creëren in je eigen tuin

Comfortabele tuinmeubelen

Leuke kleurtjes, natuurlijke materialen en veel accessoires, dat is precies hoe een boho tuin wordt omschreven. Wil jij ook een boho hoekje creëren in je eigen tuin? Of wil je zelfs je hele tuin omtoveren in de bohemian stijl? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik je hoe je van jouw loungehoek een bohemian hoek maakt. Hierdoor voelt het altijd alsof je op Ibiza bent, terwijl je eigenlijk gewoon in je eigen tuin zit.

Comfortabele tuinmeubelen

Als basis is het belangrijk om tuinmeubelen te vinden die én comfortabel zijn én passen bij de boho stijl. Comfort is erg belangrijk omdat je natuurlijk straks uren wilt kunnen doorbrengen in je nieuwe tuin(hoek). Kijk dan ook zeker naar een mooie loungeset met loungebank en lounge tuinstoel. Qua materialen moet je denken aan bamboe en rotan. Dit zijn natuurlijke materialen en passen dan ook perfect bij de bohemian stijl. 

Uitgesproken aankleding

Als je van veel decoratie houdt, dan kun je in een bohemian tuin echt je geluk op. Je kunt namelijk helemaal los gaan met allerlei soorten decoratie. Qua kleurgebruik kun je het ook zo gek niet bedenken. Een paar dingen die echt niet mogen ontbreken qua decoratie zijn: een tuinkleed, kleurrijke kussentjes, een tropische parasol (of pergola) en lampjes. Daarnaast kun je het hoekje (of de hele tuin) aankleden met bijzettafeltjes, windlichten, dromenvangers en misschien zelfs een bamboe kamerscherm. Ook accessoires van macramé zijn erg leuk als toevoeging. Als je inspiratie nodig hebt voor de aankleding, dan kun je natuurlijk altijd even op Pinterest kijken. Hier zijn genoeg voorbeelden van een bohemian tuin te vinden. Zorg er in ieder geval voor dat alles wat je koopt voor de tuin, past bij de boho stijl (en geloof me, er is genoeg te vinden).

Tropische planten

Als laatste is een tuin natuurlijk geen tuin zonder planten. Kies er dan ook voor om de boho hoek af te maken met een paar mooie tropische planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan citroenboompjes en olijfbomen, maar ook aan palmsoorten. Ook een cactus kan erg leuk staan in een boho tuin. Heb je geen grond waar je de planten in kunt plaatsen? Geen probleem, vul gewoon een paar leuke, kleurrijke potten. Deze potten kun je zelfs zelf nog een ander kleurtje geven als je dat zou willen. De planten maken de hoek helemaal af en zorgen nog meer voor dat Ibiza-gevoel. Dan is het alleen nog maar een kwestie van genieten.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Tuinieren