TrendsTuinieren

Duurzame onderhoudsvrije schuttingen zijn dé trend voor 2021

stalen schuttingen

Waarschijnlijk bestaat er geen enkel ander land in Europa waar zoveel schuttingen staan als in Nederland. Typisch Nederlands om alles keurige netjes af te bakenen. De keuze in verschillende schuttingen zijn de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. Waar je vroeg alleen nog kiezen voor simpele houten schermen, is er vandaag de dag veel meer keuze om je tuin mooi en trendy af te scheiden. In dit artikel praten we je bij over de mogelijkheden van duurzame stalen schuttingen.

Nadelen van een houten schutting

De meeste schutting panelen in Nederland zijn van hout. Hout geeft je tuin een mooie natuurlijke uitstraling, hout is niet al te duur en het gaat jaren mee. Maar een schutting van houten palen en schermen heeft ook nadelen. Het grootste nadeel is dat hout hoe dan ook een keer gaat rotten. Ook als je de palen goed behandeld en in beton stort, er komt vocht bij en dan is het wachten totdat de houten palen gaan rotten. Ook de onderkant van houten schutting panelen is gevoelig voor houtrot.

Het gevolg is dat de schutting steeds minder stevig wordt. Zeker wanneer de schutting inmiddels begroeid is met een klimop. Dit maakt de schutting topzwaar. Waardoor de houten schutting gaat doorhangen en op den duur gaat breken. Vaak is een flinke storm (en die hebben we nog al eens in Nederland) genoeg om de houten schutting om te laten waaien.

Duurzame stalen schuttingen

Gelukkig is er een oplossing; duurzame stalen schuttingen. En niet zomaar stalen schuttingen, de nieuwste trend zijn stalen schuttingen met een hout-look. De stalen panelen zijn niet van echt hout te onderscheiden. De panelen zijn voorzien van een houtkleur en nerf. Hierdoor krijgen de panelen een natuurlijke look die nauwelijks van echt hout is te onderscheiden.

Het grote voordeel van stalen schuttingen is dat ze vele malen duurzamer zijn als houten schuttingen. Ze gaan veel langer mee, hoeven niet onderhouden te worden. En nog een groot voordeel; stalen schutting panelen zijn heel eenvoudig te instaleren en te reinigen. Hout krijgt vaak een groene aanslag. Hier heb je met een stalen schutting geen last van. Eenvoudig reinigen en je schutting lijkt weer als nieuw!

De voordelen van een stalen schutting op een rij:

  • Gaat langer mee dan hout
  • Geen last meer van houtrot
  • stevige en duurzame constructie
  • eenvoudig zelf te instaleren
  • niet van echt hout te onderscheiden
  • eenvoudig te reinigen

Reageren?

Geweldig
1
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends