Tips & Advies

Dubbele verificatie met inloggen? Doen of niet

Dubbele verificatie met inloggen Doen of niet

Op sommige sites kun je al niet meer inloggen zonder two factor authentication (2FA). Andere websites geven je de keuze om 2FA te gebruiken. Met two factor authentication log je niet in met alleen een wachtwoord, maar krijg je bijvoorbeeld ook nog een logincode toegestuurd via de mail of per SMS. Alleen, wat zeggen de experts: is het nu verstandig om gebruik te maken van 2FA of is een dubbele verificatie niet nodig? Wij bezochten de websites van enkele experts, waaronder Gflex Nijkerk, om je een antwoord te geven op die vraag.

Dubbele verificatie is zeker aan te raden

Volgens de meeste mensen met ICT-kennis is het zeker aan te raden om voor two factor authentication te kiezen. Zo wordt het voor hackers namelijk een stuk lastiger om toegang tot jouw accounts te krijgen. Een dubbele verificatie zorgt er echter wel voor dat het inloggen langzamer gaat. Je zal namelijk ook je mail of telefoon moeten controleren voordat je kunt inloggen. Gelukkig zijn er veel websites die je alleen om een dubbele verificatie vragen wanneer je inlogt met een IP-adres dat zij nog niet kennen.

Verdiep je goed in dubbele verificatie en andere vormen van beveiliging

Als je veel gebruik maakt van je laptop, computer of telefoon, dan is het handig als je ook bewust bent van de veiligheidsrisico’s. Dieven en hackers vormen een groot risico. Zelfs zonder dat iemand fysiek je woning of bedrijf binnendringt, kan iemand erin slagen om je gegevens te stelen. Dit wil je uiteraard te allen tijde voorkomen. Ga daarom na welke gegevens je kunt beschermen door middel van 2FA. Je kunt de risico’s ook beperken door overal een ander wachtwoord te gebruiken en door je gegevens te versleutelen.

Wil je meer weten over veilig inloggen? Dan raden we je aan om een professioneel ICT-bedrijf te benaderen. De specialisten van een dergelijk bedrijf kunnen je bijvoorbeeld helpen met het versleutelen van je computer.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *