Tips & AdviesTrends

Drie redenen waarom zijdebloemen dé trend van 2022 worden

zijdebloemen dé trend van 2022

Bloemen zijn een prachtige manier om sfeer te brengen in vrijwel iedere ruimte. Een mooie bos bloemen in je woonkamer of kantoor is een geweldige eyecatcher. Maar ook in hotelkamers en restaurants worden bloemen vaak als woondecoratie gebruikt. Steeds meer mensen ontdekken tegenwoordig de voordelen van kunstbloemen. Dit zijn al lang niet meer de neppe boeketten met een stoffig imago. Tegenwoordig zijn deze bloemen niet meer van echt te onderscheiden. In dit blog vertellen we je meer over zijden kunstbloemen, en geven we je drie redenen waarom wij verwachten dat dit dé trend van 2022 gaat worden. Lees snel verder!

Wat zijn zijden bloemen?

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn zijden bloemen precies? Het zijn handgemaakte kunstbloemen die voor het eerst werden gemaakt in Italië. Deze bloemen zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Wel zit er een groot verschil in kwaliteit. Zorg dus dat je je zijden bloemen koopt bij een betrouwbare winkel. Zo voorkom je dat je een plastic boeket in huis krijgt met lelijke kartelrandjes. Hoogwaardige zijden bloemen herken je aan de mooie kleuren, het gebruik van hoogwaardige materialen en de vele realistische details die zijn aangebracht.

Voordeel 1: zijden bloemen verwelken niet

Met een boeket van zijden bloemen heb je jarenlang plezier. Wist je dat zo’n boeket tot wel 10 jaar mooi blijft? Op lange termijn is dit dus veel voordeliger dan wanneer je regelmatig een bos verse bloemen koopt. Een gemiddeld boeket snijbloemen blijft namelijk slechts maximaal twee weken mooi. Wil je toch graag altijd een mooi boeket bloemen hebben staan? Dan zijn zijden bloemen een geweldig alternatief. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Voordeel 2: je hebt geen groene vingers nodig voor zijden bloemen

Snijbloemen hebben behoorlijk wat onderhoud nodig. Wanneer je een boeket snijbloemen neerzet, dan zal je goed moeten nadenken over de plaatsing hiervan. Zet je ze op een donkere plek, of juist in de volle zon? Dan zal het boeket snel verwelken. Zijden bloemen kun je echter overal neerzetten. Bovendien hebben ze geen water en plantenvoeding nodig. Waar normale bloemen wel eens kunnen gaan stinken na een tijdje heb je hierbij zijden bloemen natuurlijk geen last van. Ook heb je geen last van uitvallende blaadjes.

Voordeel 3: zijden bloemen zijn ideaal voor mensen met een allergie

In een ziekenhuis of dokterspraktijk zal je niet snel een bos bloemen tegenkomen. Dit is niet omdat ze hun patiënten niet een warm welkom willen geven, maar vanwege de hygiëne. Snijbloemen kunnen namelijk bacteriën en schimmels verspreiden die zorgen voor allergische reacties. Bij zijden bloemen is dit uiteraard niet het geval.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *