Tips & AdviesTuinieren

Alles wat je moet weten over schapengaas

schapengaas

Schapengaas is de naam die we gebruiken voor metalen gaas dat uit grote vierkanten van ijzerdraad. Schapengaas plaatsen wordt niet alleen gedaan om schapen op een stuk land te houden. Het is namelijk een goedkoop en kwalitatief goed soort hekwerk. Het is dus ideaal als hekwerk voor allerlei toepassingen, van het binnenhouden van vee tot simpele afscheidingen.

Schapengaas voor vee

Als veehouder wil je uiteraard dat je vee niet wegloopt. Maar je hebt een groot stuk land, dus een duur luxe hek is geen optie. Schapengaas biedt dan uitkomst. Hoewel het ontworpen is is het geschikt voor al het vee dat niet door de gaten in het gaas past en niet in staat is om over het gaas heen te springen. (Hoewel twee of meer rollen schapengaas op elkaar wel werken als je het hekwerk wil gebruiken om paarden binnen te houden.) Let er wel op dat, hoewel het vee in het geheel niet door het hek past, het hoofd van het dier er misschien wel doorheen past. Lammeren zijn doorgaans uiterst nieuwsgierig en zullen hun best doen om te ontsnappen. Alleen hun hoofd past er doorheen, en er zal een korte periode zijn waarin hun hoofd nog net niet te groot is en ze soms vast kunnen blijven zitten.

Schapengaas als simpele afscheiding

Het kan soms moeilijk zijn om duidelijk te maken dat twee aangrenzende stukken land niet bij elkaar horen. Daarom is het belangrijk dat je voor een goede afscheiding zorgt om latere ruzie te voorkomen. Hoewel jij en je buur misschien duidelijk voor ogen hebben wat van wie is kan een mogelijke eigenaarswissel in de toekomst roet in het eten zorgen. Een koper kan er misschien van overtuigd zijn dat hij eigenaar is van een aanzienlijk stuk land dat niet van hem is. Schapengaas van Resifence.nl is een goedkope manier om voor een dergelijke afscheiding te zorgen.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *