Tips & AdviesTrends

5 tips voor minder plasticverbruik in je dagelijks leven

Je kunt er niet meer omheen: de steeds urgenter wordende berichtgeving dat onze oceanen dichtslibben. Iedereen is inmiddels bekend met de beelden van opengesneden buikjes van zeedieren vol met plastic. Behalve de plastic soep die al bestaat, komen er dagelijks tonnen aan plastic afval bij. Gelukkig dringt de bewustwording ook de industrie en politiek binnen en worden er langzaam aan stappen gezet. Als consument kunnen we dit versnellen door de druk van onderaf op te voeren en onze vraag naar plasticvrije producten te vergroten. Hierbij 5 tips om mee te beginnen!

  1. Vervang je plastic tandenborstel voor eentje van bamboe! Een hele simpele en kleine switch, maar als iedereen dit zou doen maken we samen een grote verandering. De eerste tandenborstel die jij als baby kreeg, bestaat nog steeds. Denk daar maar eens over na. Bamboe tandenborstels zijn er in alle soorten en maten, dus het proberen waard.
  2. In plaats van je eten te verpakken in plastic folie of zakjes, kun je het ook bewaren in bijenwasdoeken. Deze wraps kun je na gebruik makkelijk afspoelen en hergebruiken. Ze zijn geschikt voor in de koelkast of om bijvoorbeeld sandwiches in mee te nemen.
  3. Stop jij je groenten en fruit nog steeds in de plastic zakjes van de supermarkt voordat je ze afweegt? Dat is niet meer nodig. Gebruik de speciaal hiervoor verkrijgbare katoenen zakjes of netjes voor al je groenten, fruit en noten.
  4. Wie kleine kinderen heeft weet hoeveel luiers er op de vuilnisbelt belanden. Het is even wennen maar overweeg eens om over te stappen op wasbare luiers. Deze bestaan doorgaans uit een fleurig buitenbroekje met daarin losse zachte inleggers die je kunt verwisselen.
  5. Ben je regelmatig onderweg? Zorg dat je een fijne herbruikbare waterfles of thermoskan bij je hebt voor je eigen drinkvoorziening. Zo voorkom je het kopen van losse plastic flesjes op treinstations en bij de pomp.

Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij jouw stappen richting duurzaamheid? Kijk dan eens rond in het warenhuis voor een plasticvrij leven NoPlasticPlease.nl. Behalve losse producten voor in en om het huis, vind je hier ook kant-en-klare duurzame en plasticvrije startersboxen om uit te proberen.

Reageren?

Geweldig
2
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *