Tips & AdviesTrends

Windscherm voor je tuin of balkon

Windscherm voor je tuin of balkon

Stormen komen in Nederland steeds vaker voor. Het zal je vast wel eens gebeurd zijn dat je de bloempotten veilig moest zetten of je tuinset naar binnen moest halen. Gelukkig is de wind in de zomerseizoenen een stuk rustiger, maar ook dan kunnen ze een spelbreker zijn voor je tuin. Wanneer je lekker op je terras zit kan een tocht wind namelijk koud aanvoelen. Bij ZONZ hebben we daar een oplossing voor. Een windscherm creëert een beschutte plek in je tuin of op je balkon. Naast dat het zijwaartse regen en wind tegenhoudt zorgt het er ook nog eens voor dat je meer privacy hebt. In dit artikel willen wij van ZONZ Sunsails je graag laten zien welke opties er zijn en waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een windscherm of winddoek.

Welke typen windschermen zijn er?

Bij ZONZ Sunsails hebben we twee typen windschermen: een oprolbaar windscherm en een winddoek. Beide hebben dezelfde functie, namelijk het tegenhouden van wind, maar zien er anders uit. Hieronder laten we je zien wat de verschillen zijn:

  • Een oprolbaar windscherm

Wanneer je veel moeite hebt gestoken in het uiterlijk van je tuin dan kunnen we ons voorstellen dat je geen winddoek in het zicht wilt hebben. Een oprolbaar windscherm is daar de perfecte oplossing voor. Het scherm wordt geleverd met een cassette, waardoor je het windscherm kunt opbergen wanneer je deze niet gebruikt. Je bevestigt een oprolbaar windscherm horizontaal of verticaal op de gewenste plek. Dit kan bijvoorbeeld aan de veranda zijn of tussen je pergola in. Wanneer de wind niet waait of wanneer je niet in de tuin wilt zitten heb je geen scherm waar je tegenaan hoeft te kijken. Bij ZONZ Sunsails kun je kiezen voor de standaardmaten of de op maat gemaakte windschermen

  • Een winddoek

Het tweede type windbescherming is een maatwerk winddoek of een winddoek op rol. In combinatie met de bevestigingsmaterialen kun je een winddoek op iedere gewenste plek ophangen en bevestigen. Bij ZONZ werken maatwerkspecialisten die voor jou een winddoek op maat kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat je volledig vrij bent in de keuze als het gaat om de vorm van het winddoek, de afmeting, de kleur en zelfs het materiaal waarvan het winddoek gemaakt wordt. Een ander voordeel van een winddoek is dat het er ook voor zorgt dat je minder inkijk hebt in je tuin van buitenaf. Doordat het bijdraagt aan de privacy worden winddoeken ook wel eens privacy doeken genoemd. 

Waar kan ik opletten bij de aanschaf van een windscherm of winddoek?

Nu je het verschil weet tussen de twee typen, kun je kijken wat het beste past in jouw situatie. Bij de aanschaf is het aan te raden om de plek waar je het scherm wilt bevestigen in je achterhoofd te houden. Bij een windscherm met cassette krijg je een montagehandleiding mee zodat je deze zelf kunt bevestigen aan een gevel, veranda op een pergola. Bij een winddoek kun je er voor kiezen om spanelastieken mee te bestellen om het doek op te hangen. Ben je van plan het doek te bevestigen aan je balkon? Dan kun je een winddoek het beste vast maken door tierips te rijgen aan het hekwerk van je balkon.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *