Wonen

Wil je een keuken kopen? Wij geven handige tips en trucs

keuken kopen

Wil je een keuken kopen en wil je dan weten waar je allemaal op moet letten? Lees dan snel verder, want in onze blog geven we handige tips en trucs. Je hebt namelijk enorm veel keuze uit kleuren, stijlen, materialen en mogelijkheden. Dus wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar na het lezen van onze blog wordt het uitzoeken van je keuken een fluitje van een cent.

Meten voor een keuken kopen

Voordat je een keuken kopen gaat moet je eerst weten hoeveel beschikbare ruimte je hebt. Wanneer je weet welke keukens juist wel of niet in aanmerking komen, kun je veel gerichter zoeken. Dat neemt niet weg dat je nog steeds enorm veel keuze hebt, want je kunt nog steeds kiezen uit uiteenlopende vormen, zoals een rechthoekige, vierkante, L-vormige of U-vormige keuken. Of misschien heb je ruimte genoeg om een keuken met een eiland te laten plaatsen. Dus het is een stap in de goede richting, maar nog niet voldoende om snel een goede keuze te kunnen maken.

Materialen waaruit je kunt kiezen

De materialen die je kiest bepalen niet alleen hoe je keuken eruit komt te zien, maar ook de prijs. Een keuken kopen is sowieso geen goedkope bezigheid, maar je kunt het feitelijk wel zo duur maken als je zelf wil. Een mooi aanrechtblad van bijvoorbeeld composiet is een stuk duurder dan een blad van fineer. Oké, je hebt er dan ook langer profijt van, omdat zo’n blad ook langer meegaat. Maar bij een keuken kopen gaat het ook om compromissen sluiten. Soms moet je bepaalde dingen achterwege laten om juist weer andere dingen te kunnen kopen.

Een goed voorbeeld hiervan is wanneer je bezig bent met het uitzoeken en samenstellen van keukenkastjes. Nu heb je een materiaal op het oog, maar dat wil nog niet zeggen dat het kastje massief moet zijn. Het skelet kan bijvoorbeeld van MDF worden gemaakt terwijl je alleen het paneel in het materiaal laat maken dat je wenst. Zo kun je al een flinke euro besparen terwijl je er helemaal niets van merkt.

Keuken kopen met duurdere opties

In het kader van compromissen sluiten kun je ook nadenken over wat je nodig hebt, wat je graag zou willen en wat je eigenlijk niet nodig hebt. Is die dure Quooker wel nodig of heb je voldoende aan een traditionele kraan? Is die stoomoven wel echt nodig en heb je wel zo’n grote inbouwkoelkast nodig? Of heb je überhaupt behoefte aan inbouwapparatuur of kies je voor vrijstaande huishoudelijke apparaten? Om maar even een paar mooie voorbeelden te noemen over hoe je bij een keuken kopen kunt nadenken hoe je zo snel en goed mogelijk een keuken kunt samenstellen en niet het maximale bedrag hoeft uit te geven. Het geld dat je bespaart kun je ook weer gebruiken om je keuken luxueuzer aan te kleden of om te investeren in apparaten of keukengerei. Als je het een beetje slim aanpakt kun je al met een beperkt budget een mooie en luxueuze nieuwe keuken kopen.

Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van Superkeukens.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Wonen