TrendsTuinieren

Vijf trends op het gebied van buitenverlichting

Vroeger was tuinverlichting vooral functioneel, maar tegenwoordig willen we dat de verlichting er ook mooi uitziet en voor de gewenste sfeer zorgt. Zo kun je avond lekker buiten blijven zitten. Wij zetten vijf trends op het gebied van tuinverlichting voor jou op een rijtje.

1. Industriële verlichting

De industriële interieurtrend is er al een tijdje voor binnen. Maar ook buiten zien we steeds meer ruwe en onafgewerkte materialen voorbij komen. We kunnen dus wel stellen dat de industriële interieurtrend ook een weg naar buiten heeft gevonden. Denk hierbij aan oude scheeplampen, of muurlampen in een roesttint. Een voorbeeld voor mooie, industriële verlichting zijn de Frezoli buitenlampen. Deze verlichting heeft een eigentijdse en stoere uitstraling.

2. Kleurrijke lichtsnoeren en party lights

Feestverlichting zien we steeds vaker in tuinen voorbij komen. Ze geven de tuin gelijk meer sfeer en warmte. Je kunt de tuin versieren met lampionnen of lantaarntjes. Of kies voor een kleurrijke lichtslinger met meerdere lampjes. Je kunt deze lichtslinger op verschillende plekken ophangen. Bijvoorbeeld onder de veranda of in een boom. Vooral in tuinen die in Ibiza style zijn ingericht, zien we kleurrijke lampen veel voorbij komen.

3. Tafellampen

Hou jij ervan om ’s avonds lekker buiten te dineren of te borrelen? Een tafellamp is dan echt ideaal. Deze lamp geeft een warm licht, en is ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Er zijn tegenwoordig ook tafellampen die werken op zonne-energie te koop. Zet de lamp overdag in de zon, zodat hij ’s avonds voor verlichting in jouw tuin zorgt!

4. Duurzame tuinverlichting

We noemden net al lampen die werken op zonne-energie, maar ook andere duurzame tuinverlichting worden steeds populairder. En dat is logisch, want op deze manier draag je een steentje bij aan een beter klimaat. Daarnaast zijn led-lampen ook goed voor de portomonee. Led-verlichting is namelijk bijna 85% zuiniger dan de normale gloeilampen. Hierdoor hoef je weer minder snel nieuwe lampen te kopen.

5. Sensorverlichting

Tot slot sensorverlichting. Een sensorlamp is een lamp die automatisch aangaat als er mensen (of dieren) langslopen. Dit is een is een stuk milieuvriendelijker dan verlichting die altijd blijft aanstaan. Met sensorverlichting voel je je een stuk veiliger als je in het donker thuiskomt. De verlichting springt aan als je in de buurt bent, waardoor het tuinpad en de oprit goed verlicht zijn. De sensorverlichting is uitgerust met een infrarood bewegingssensor. Deze sensor detecteert beweging. Is er iemand in de buurt? Dan wordt de verlichting automatisch aangezet. Na enige tijd wordt de verlichting automatisch weer uitgeschakeld.

Reageren?

Geweldig
1
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends