Tips & AdviesWonen

Verlichting trends voor 2023: bespaar en minimaliseer

Alles moet een beetje minder, daarom zal het je niet verbazen dat de verlichting trends voor 2023 daar op in spelen. De trends voor komend jaar zijn gebaseerd op besparen en minimaliseren. In dit artikel vertellen we je de ins en outs van deze trend.

Bespaar

Verlichting trends voor 2023 gaan verder dan hoe een lamp eruit ziet. Naast dat de technologie van ‘slimme verlichting’ al redelijk ver gevorderd is en al lang geen trend meer is, is het wel een manier van energie besparen geworden. Via een app op je telefoon stel je zelf scenes in om zo de meeste rendement uit je stroomverbruik te halen. Laat in de avond en donker buiten? Stel in dat je verlichting dan automatisch dimt. Laat je altijd een lampje branden als je niet thuis bent? Ook een ‘timer’ instellen kan via een scene via je telefoon of tablet.

Verlichting trends voor 2023: Minimaliseer

Heb jij een bepaalde inrichting? Bijvoorbeeld een warm interieur of landelijk? De interieurtrend Japandi en design zijn al sinds een aantal jaar populair, en dat zal ook in 2023 blijven. Als we kijken naar verlichting trends voor 2023 zet deze Japandi en design trend hier ook verder door. Minimalistische armaturen van eenkleurige kunststof, of armaturen met glas en staal zijn de nieuwe verlichting trends voor 2023.

LED, LED, LED

Led verlichting blijft zich verder ontwikkelen. Eisen vanuit de Europese Unie worden strenger en dat uit zich nu in de verlichtingswereld. Waar eerst 100 lumen per Wattage gezien werd als energiezuinig, komt tot 200 lumen per Watt steeds vaker voor. Energie besparen is hier de grote trend. Ben je op zoek naar een peertje voor in een lamp? Filter dan altijd op energielabel. Zo kies je eenvoudig altijd voor de meest energiezuinige optie.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *