Trends

De beste aanhangwagen voor gebruik in de bouw

De bouw is een sector waarin veel aanhangers gebruikt worden, voor allerlei verschillende doeleinden. Afhankelijk van de lading die wordt vervoerd gebruikt men in de bouw bijvoorbeeld open aanhangwagens, kipper aanhangwagens en machinetransporters.

Voor het efficiënt vervoeren van ladingen zoals bakstenen is een open aanhanger het meest geschikt. Een open aanhanger kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt en deze aanhanger is dan ook de meest voorkomende aanhangwagen.

Bij een open aanhangwagen kunnen de wielen onder de laadvloer liggen. Dit wordt een plateauwagen genoemd. Wanneer de wielen naast de laadvloer liggen wordt dit een bakwagen genoemd. Een bakwagen is vaak hoger dan een plateauwagen. Een open aanhanger kan uitgerust worden met een huif waarmee de lading wordt beschermd tegen regen. Hierdoor verander je de open aanhanger in principe in een gesloten aanhangwagen.

Wanneer er ladingen zoals zand en puin worden vervoerd valt de keuze vaak op een kipper aanhangwagen. Doordat deze aanhangwagens hydraulisch kantelbaar zijn kan met een kipper aanhangwagen gemakkelijk en snel worden gelost. Kipper aanhangers zijn soms achterwaarts kantelbaar en soms achterwaarts én aan de linker- en rechterkant.

In de bouw worden veel machines zoals hoogwerkers en gravers gebruikt. De kleinere rollende machines worden vervoerd met een aanhangwagen. Hiervoor zijn speciale aanhanger die machinetransporters heten. Om er voor te zorgen dat een machine op de aanhangwagen kan rijden is de aanhangwagen uitgerust met een oprijklep of oprijplaten. Om de oprijhoek zo klein mogelijk te maken is een machinetransporter vaak zo laag mogelijk.

Normaal gezien zijn aanhangwagens verkrijgbaar in enkelas, dubbelas en tridemas uitvoering. Het maximale bruto laadvermogen is vaak afhankelijk van het aantal assen waarbij een tridemas een hoger laadvermogen heeft dan een enkelas aanhangwagen. Houdt er bij het gebruik van een aanhangwagen rekening mee dat je normaal gesproken een BE rijbewijs nodig hebt voor het trekken van een aanhanger die een gewicht van meer dan 750 gram heeft.

Aanhangwagens zijn met allerlei opties en accessoires uit te rusten. Zo kan een aanhanger met verschillende laadvloeren worden uitgerust. Er bestaan stalen laadvloeren, maar ook laadvloeren van composietmateriaal, hout en aluminium.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends