Tips & AdviesTuinieren

De 3 voordelen van een betonschutting

De 3 voordelen van een betonschutting

Is een betonschutting wel of niet aan te raden? Dat is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Ieder soort schutting heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Overweeg je om je tuin af te schermen door middel van een betonschutting? Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen van dit type schutting.

1. Veel privacy

Een schutting plaats je meestal om een aantal redenen. Om ervoor te zorgen dat men de tuin niet zomaar kan betreden en om duidelijk te maken dat het privéterrein betreft. Daarnaast kiezen veel mensen ook voor een schutting vanwege de extra privacy die je zo krijgt. Een betonschutting is helemaal dicht en dus kijkt een voorbijganger niet direct je tuin in. Als het belangrijkste doel van jouw schutting het creëren van meer privacy is, dan is een betonschutting op maat dus ideaal.

2. Een lange levensduur en vrijwel geen onderhoud nodig

Beton gaat ontzettend lang mee en heeft ook vrijwel geen onderhoud mee. Een houten schutting zal je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd moeten behandelen om te voorkomen dat de schutting gaat rotten. Bij een betonschutting is dat niet het geval. Wanneer je een onderhoudsvriendelijke schutting zoekt, is de betonschutting een van de beste opties.

3. De betonschutting werkt geluidswerend

Een dikke laag beton werkt geluidswerend en dat kan ook in de tuin erg prettig zijn. Als je lawaaiige buren hebt of zelf soms een feestje organiseert, kan een betonschutting helpen om geluidsoverlast te verminderen. Wanneer er erg veel sprake is van geluidsoverlast zal een betonschutting wellicht niet de oplossing zijn, maar de schutting werkt wel degelijk geluidswerend.

Is de betonschutting iets voor jou?

De betonschutting heeft dus een aantal belangrijke voordelen. Daarnaast is het echter ook van belang dat je de uitstraling mooi vindt. Is de betonschutting iets voor jou of ga je toch liever voor bijvoorbeeld een houten schutting? Dat is een keuze die je zelf moet maken!

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *