Tips & AdviesWonen

Cilindersloten vervangen: waar moet je op letten?

Een cilinderslot dat na jaren trouwe dienst versleten raakt, drooggelopen is of simpel niet meer werkt, is vrij normaal. Het is van belang om een betrouwbaar slot op de deur te hebben en dit voor de beveiliging van jouw woning. Veel mensen laten het verouderde en versleten cilinderslot op de deur zitten, maar dit is niet verstandig. Een inbreker kan een verouderd slot namelijk eenvoudig openbreken. Je kunt daarom het beste jouw slot vervangen met een nieuwe variant. Cilindersloten vervangen lijkt heel erg lastig, maar dat is het eigenlijk niet. Wel is het van belang om het juiste cilinderslot te kopen.

Met een cilinderslot van een hoge kwaliteit, ben je verzekerd van een betere beveiliging. Daarnaast hebben kwalitatieve cilindersloten ook een veel langere levensduur. Het is misschien wel een flinke investering, maar het is zeker de moeite waard. Bij het kopen van een cilinderslot is het soms wel lastig om het juiste slot uit te kiezen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? En hoe je cilindersloten vervangen kunt doen? Onderstaand vertellen we er alles over!

Waar moet je op letten?

Wanneer je cilindersloten vervangen wilt van jouw woning, dan is het van belang om een aantal gegevens te noteren van jouw oude slot. Allereerst moet je erachter komen wat de grootte van het slot is. Je moet namelijk altijd het oude insteekslot vervangen met een cilinderslot met dezelfde afmeting. Op die manier kan de frees gelijk blijven en zit het cilinderslot ook goed in de deur. De doornmaat moet ook berekend worden en dit kan allemaal afgelezen worden van het oude slot.

Bij het cilindersloten vervangen is het ook van belang om voor een kwalitatief slot te kiezen. Een kwalitatief slot biedt veel meer weerstand tegen een inbraakpoging, maar hoe herken je een kwalitatief slot? Kwalitatieve cilindersloten hebben altijd een SKG** of SKG*** keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat het slot veel meer weerstand biedt tegen inbrekers. Het is daarom altijd aan te raden om een SKG*** keurmerk cilinderslot te kopen. Je bent op die manier namelijk verzekerd van een betere beveiliging.

Cilindersloten vervangen: slotenmaker

Een cilinderslot kopen kan eenvoudig op het internet, maar het is aan te raden om dit te doen bij een erkende slotenmaker. Een erkende slotenmaker is namelijk zeer betrouwbaar en biedt ook sloten met een hoge kwaliteit aan. Je weet bij een erkende slotenmaker zeker dat het om cilindersloten gaat met een keurmerk. Daarnaast kan het goed monteren van een cilinderslot erg lastig zijn. Je moet namelijk op verschillende zaken letten en een slotenmaker heeft hier meer ervaring in. Cilindersloten vervangen is voor een erkende slotenmaker geen enkel probleem.

Voor het cilindersloten vervangen is het dus aan te raden om een slotenmaker in te schakelen. Zoek op het internet uitsluitend naar erkende slotenmakers en controleer de website van de slotenmaker. Je kunt op de website meer informatie vinden over de diensten, maar ook over het aanbod in cilindersloten. Schakel altijd een slotenmaker in de omgeving in.

Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van Slotenmakers – De Rooij Slotenspecialist.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *