TrendsTuinieren

Afvalcontainer wegwerken met een ombouw

Op welke manier kan ik mijn afvalcontainer wegwerken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een afvalcontainer uit het zicht te laten verdwijnen! Dit kan door middel van een afvalcontainer ombouw of met een tuinkast. Hierin zijn verschillende mogelijkheden dat uiteindelijk  zorgt voor meer sfeer in jouw tuin!

De verschillen tussen een afvalcontainer ombouw en een tuinkast

Vaak staat een afvalcontainer tegen een muur of schutting en dan is een ombouw een goede oplossing. Dit komt doordat een ombouw geen achterpaneel heeft, omdat dit dan overbodig is. Als de afvalcontainer niet tegen een muur of schutting staat is een tuinkast een goede oplossing. Deze bevat namelijk deuren en een achterpaneel.

Hoe kun je meerdere afvalcontainers opbergen in een ombouw of tuinkast?

Er zijn verschillende formaten ombouwen en tuinkasten. Dit maakt het mogelijk om meerdere afvalcontainers in één ombouw of tuinkast te plaatsen. Het komt ook voor dat de afvalcontainers op verschillende plaatsen staan rondom het huis, dan zijn ombouwen en tuinkasten voor één container een goede oplossing.

Welke afmetingen hebben mijn afvalcontainers?

In Nederland hebben we verschillende formaten afvalcontainers.. Standaard zijn er 4 formaten die worden gebruikt door de afvalverwerkers.

  • 120 liter met de afmetingen 48 x 55 x 93,5 cm
  • 140 liter met de afmetingen 50,5 x 57 x 108 cm
  • 240 liter met de afmetingen 59 x 73 x 108 cm
  • 260 liter met de afmetingen 65 x 70 x 108 cm

Hoe kun je de levensduur van jouw afvalcontainer ombouw of tuinkast verlengen?

De ombouwen en tuinkasten zijn gemaakt van hout en daarom is het slim om deze op de juiste manier te behandelen. Hout is namelijk kwetsbaar als het onbehandeld buiten staat. Daarom is het advies om het hout te behandelen met een transparante of dekkende beits. Als je de beits gaat aanbrengen is het belangrijk dat het hout droog is en ons advies is om dit eens in de twee of drie jaar te herhalen.

Reageren?

Geweldig
1
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends