Tips & AdviesTuinieren

3x tips voor een droom spa in eigen tuin

spa in eigen tuin

De drukte van de alledaagse dag maakt dat het soms heerlijk is om even helemaal niets te hoeven. Door even je hoofd leeg te maken in een spa bijvoorbeeld, kun je je energielevel weer helemaal ophogen. Maar wat als je hier nu onvoldoende tijd voor hebt? Een spa in eigen tuin biedt in dat geval de perfecte oplossing. Als jij wilt weten hoe je een droom spa creëert in eigen tuin, is dit artikel echt iets voor jou. 

Wellness

Een onmisbaar onderdeel van jouw droom spa is natuurlijk een variatie aan wellness faciliteiten. Hoe je dit precies wilt invullen, kun je helemaal zelf bepalen. Wellicht heb jij genoeg aan een jacuzzi, of voel jij je juist meer relaxed door een de sauna. Of is het jouw grootste wens om in de vrije natuur onder een koude buitendouche te stappen? Bepaal van tevoren hoe luxe jouw spa in de tuin moet zijn en wat jouw budget hiervoor is. Als je zelf twijfelt over wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin kun je altijd even een specialist inschakelen. Zij kunnen bekijken hoe de wellness faciliteiten die jij wenst te hebben het beste in de tuin kunnen worden verwerkt. Let er wel goed op dat je niet teveel elementen toevoegt, want dan zul je juist de rust verstoren. Less is more! 

Zit- en lig hoeken 

Na het bubbelen in de jacuzzi of het zweten in de sauna is het tijd om jezelf even terug te trekken. En wat is er fijner dan even kunnen relaxen op een loungeplek in eigen tuin? Zorg er dus voor dat je een aantal fijne zit- en lighoeken creëert. Je kunt bijvoorbeeld een ligbed kopen of een mooie loungeset. Als je echt wilt uitpakken kan het fijn zijn om hierbij een veranda of zonneterras te laten aanleggen. Of wat dacht je van een overkapping, waardoor je het gehele jaar van jouw spa kunt genieten. 

Verlichting 

Veel mensen zien het nog wel eens over het hoofd, maar het mag zeker niet ontbreken. Door een goed lichtplan te hebben wordt de tuin altijd verlicht en kun je er op ieder moment van de dag gebruik van maken. Als jij in de avond nog even gebruikt wilt maken van jouw spa, maar je kunt doordat het donker is niets zien, is het toch een stuk minder ontspannend. Probeer bij het samenstellen van een lichtplan wel te denken aan dat het een sfeervol geheel moet worden. Zo is het nu eenmaal een feit dat felle lichtsoorten het wellness gevoel verstoren. Zorg er dus voor dat de verlichting sfeervolle elementen bevat, dat het functioneel is én dat de lichtbron effectief is. Zo maak jij jouw droom spa nog mooier! 

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *