Tips & Advies

3 tips voor thuisbrouwers

3 tips voor thuisbrouwers

Heb jij besloten om voor de eerste keer je eigen bier te brouwen? Dat kan een ontzettend leuk idee zijn! Als je veel moeite hebt gedaan om je eigen bier te brouwen, dan smaakt het ook nog eens een stuk lekkerder! Hieronder hebben we drie handige tips voor je opgesomd. Zo wordt het nóg makkelijker om je eigen bier te brouwen!

1. Bestel alle benodigdheden in één keer

Als je voor de eerste keer gaat brouwen is het prettig als je alle benodigdheden in één keer kunt bestellen. Zo weet je zeker dat je geen benodigdheden mist en dat je de juiste ingrediënten hebt. Je kunt bijvoorbeeld een bierpakket bestellen via Brouwpunt. Met een bierpakket heb je echt alles dat je nodig hebt om je eigen bier te brouwen. Zo kun je gelijk aan de slag met het brouwen van je eigen bier. In het brouwpakket vind je ook een handleiding, waardoor het nog eenvoudiger wordt om bier te brouwen.

2. Kies het juiste soort bier

Wil je thuis bier brouwen? Dan is het goed om te weten dat er veel soorten bier zijn. Kies daarom voor een biersoort waar je zelf bekend mee bent en die je zelf graag drinkt. Op die manier zal het eenvoudiger zijn om het eindresultaat te beoordelen en heb je ook meer plezier aan je zelfgebrouwen bier. Wanneer je graag blond bier drinkt, kun je bijvoorbeeld het best ook een blond biertje brouwen.

3. Doe alles zo hygiënisch mogelijk

Als je bier gaat brouwen is het belangrijk dat je steeds goed je handen wast voordat je een van de ingrediënten of benodigdheden aanraakt. Anders kunnen er namelijk bacteriën in je opstelling terechtkomen. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Hygiëne is daarom een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je thuis zelf bier gaat brouwen.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *