Trends

2022 woontrend: meubels van mangohout!

2022 woontrend meubels van mangohout!

Nadat we de laatste jaren hebben gezien dat hout weer steeds populairder wordt voor meubels binnenshuis, zien we dit jaar dat meubels van mangohout helemaal hot zijn. Niet gek ook als je kijkt naar de sierlijke doch robuuste uitstraling die dit hout, dat voornamelijk uit Australië en Zuidoost-Azië komt, heeft. Mangohout is daarom steeds vaker terug te vinden in de meubelwinkels, en misschien is het dus ook wel wat voor jou. Maar wat zijn de nou de redenen om een dergelijk meubelstuk van mangohout aan te schaffen, want het kan wat prijziger zijn dan andere soorten hout.

Breed scala aan mango houten meubels

Meubels vind je in alle soorten hout, maar niet alle soorten hout zijn beschikbaar voor alle soorten meubels. Mangohout daarentegen is perfect geschikt om meubels mee te kunnen maken. Mangohout beschikt namelijk over de juiste eigenschappen om er meubels van te kunnen maken. Meubelhout is namelijk erg sterk en gaat hierdoor erg lang mee. Zodoende is mangohout dus ook erg duurzaam. Tevens heeft het hierdoor ook nog eens weinig onderhoud nodig. Door deze eigenschappen is mangohout dus erg gewild voor meubels, de populairste opties voor het maken van mango houten meubels zijn dan ook voornamelijk, Mango Houten kasten, dressoirs, salontafels en een mangohout eettafel bijvoorbeeld. 

Mangohout op de lange termijn

Zoals gezegd is mangohout dus erg duurzaam, maar hoe komt dit en hoe zorg je ervoor dat jouw meubel zo lang mogelijk mooi blijft. Ten eerste is mangohout erg duurzaam omdat het een bijproduct is van een mangoboom. De boom wordt dus pas verwerkt op het moment dat de boom geen mango’s meer heeft. Hierna wordt er overigens direct een nieuwe boom geplant. Hierdoor is mangohout daardoor wel wat prijziger vaak. Maar daarentegen gaat een mangohouten meubel dus wel heel lang mee. Veel onderhoud heeft dit type hout dan ook niet nodig. Tweemaal per jaar de meubelen insmeren met wat bijenwas of iets dergelijks is vaak al genoeg om de meubels mooi te houden.

Reageren?

Geweldig
0
Blij
0
Inspirerend
0
Hmm...
0
Grappig
0

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Trends